grote organisaties

IT-oplossingen voor grote organisaties

Voor grote organisaties voldoet een sterke IT-oplossing in ieder geval aan twee belangrijke criteria. De redundancy van de apparatuur waarborgt de uptimebehoefte. Daarnaast is het systeem in de toekomst schaalbaar en uitbreidbaar met (nagenoeg) geen downtime. Hierin ligt onze grote liefde. We ontwerpen, implementeren en beheren redundante of triple redundante systemen om uw data, databases of virtuele servers op te huisvesten. Triple redundancy maakt beheer tijdens kantooruren grotendeels mogelijk; wanneer een onderdeel voor onderhoud losgeschakeld wordt, blijft er een redundante omgeving staan.

We gebruiken hiervoor de nieuwste technieken, zoals Microsoft Storage Spaces met Tiered Storage en Deduplication, maar ook systemen als Mellanox 56Gbit switches. Deze systemen staan voor u klaar in onze demoruimte, waar we vrijblijvend een demo op maat kunnen verzorgen.

Ondersteuning van IT-teams

We werken ook graag samen met middelgrote bedrijven die een eigen IT-team hebben. We onderzoeken dan samen hoe Enter complementair aan het eigen team kan zijn, zonder dat we al het werk naar ons toe proberen te trekken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het bouwen van een virtualisatiecluster op basis van Hyper-V, inclusief Hyper-V replica. Vervolgens kunnen we de leden van het IT-team opleiden in het gebruik van dit systeem en assisteren bij de migratie van de VMWare omgeving naar de Hyper-V omgeving. Tot slot zijn we achterwacht en 2e lijns support op dit platform.
  • Het overnemen van supporttaken op infrastructuur buiten kantoortijden. Binnen kantoortijden beheert het eigen IT-team het platform. Ook hier zijn we achterwacht.
  • Het overnemen van taken tijdens vakantie of ziekteperioden.
  • Het bouwen van een monitoringplatform ter ondersteuning van de IT-afdeling.
  • Het borgen van de security en back-up.
  • Het periodiek bespreken van strategische zaken. Een IT-manager krijgt vaak informatie vanuit subjectieve inkoopkanalen. Omdat we geen dozenschuivers zijn en dus geen targets van toeleveranciers hoeven te halen, kunnen we neutraler de techniek bespreken.